© Ikea

Ikea komt met eigen Sonos-afstandsbediening
Symfonisk Sound Remote

Ikea komt met eigen Sonos-afstandsbediening

05-06-2019 15:24 Laatste update: 05-07-2019 18:07

De eerste Sonos-speakers van Ikea, die deze zomer op de markt komen, zullen ook te bedienen zijn met een speciale afstandsbediening. Met die Sound Remote zijn dan ook reguliere Sonos-luidsprekers te bedienen.

Ikea kondigde zijn Symfonisk-speakers in april aan. De speakers in de vorm van een lamp en een boekensteun zijn gemaakt in samenwerking met Sonos en kunnen worden opgenomen in bestaande Sonos-systemen. De speakers zijn te bedienen met de app van Sonos, Amazon Alexa, Google Assistant en AirPlay.

In de herfst komen daar bediening via de Ikea Trådfri-app en een afstandsbediening bij. De Trådfri-app kan nu al de slimme lampen van Ikea aansturen, zolang die verbonden zijn met de Trådfri-hub, van 32,95 euro. Na een update wordt ook bediening van de speakers aan die app toegevoegd.

Sound Remote

Ook komt er een aparte Symfonisk Sound Remote, voor een nog onbekende prijs. De afstandsbediening kan zowel de Symfonisk-speakers als normale Sonos-speakers bedienen, meldt What HiFi. De kleine ronde afstandsbediening laat gebruikers muziek pauzeren en starten, het nummer veranderen en het volume aanpassen.

Gezien de prijzen van de huidige gadgets van Ikea zal de afstandsbediening in ieder geval goedkoper zijn dan de Senic Nuimo-afstandsbediening die Sonos voor 199 euro verkoopt.

Ikea's eerste bluetooth-speakers zijn verrassend goed

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's