Team.blue

TransIP van bunq-oprichter fuseert met Belgisch Combell

12 juni 2019 13:14

De Nederlandse hostingaanbieder TransIP gaat fuseren met zijn Belgische branchegenoot Combell. Het nieuwe bedrijf Team.blue heeft meer dan 600 werknemers en ruim 1,2 miljoen klanten.

De Autoriteit Consument & Markt ziet geen beletsel voor de vorige maand aangekondigde fusie. Volgens de concurrentiewaakhond blijft er na de fusie voldoende concurrentie over. Combell heeft bijna 800.000 klanten, TransIP ruim 400.000.

De 36-jarige Jonas Dhaenens, die Combell op zijn zestiende oprichtte, wordt de ceo van het nieuwe bedrijf. TransIP-oprichter Ali Niknam, die inmiddels ceo is van internetbank bunq, neemt zitting in de raad van bestuur van Team.blue.

170 miljoen jaaromzet

Het nieuwe hostingbedrijf is meer dan een miljard dollar waard, stellen de twee partijen in een verklaring. De gezamenlijke jaaromzet bedraagt 170 miljoen euro, meldt de Belgische krant De Tijd.

Team.blue is behalve in Nederland en België ook actief in Denemarken, Zweden en Zwitserland. Het bedrijf is van plan in de toekomst verder uit te breiden in Europa. “De creatie van Team.blue is een logische stap om samen verder te groeien”, aldus Niknam.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

TransIP-oprichter Niknam koopt investeerder uit na conflict over koers