Beeld © Next Games
Beeld © Next Games
Ontdek The Upside Down

Nieuwe Stranger Things-game gaat lijken op Pokémon Go

13 juni 2019 13:58

De Finse studio Next Games maakt in samenwerking met Netflix een smartphone-game op basis van de hitserie Stranger Things. Het krijgt elementen van Pokémon Go.

In 2020 komt de smartphone-game Stranger Things beschikbaar voor Android en iPhone, zo laat de Finse studio Next Games weten. Het spel gaat natuurlijk over de vier vrienden die ter strijde trekken tegen het grote mysterieuze kwaad.

De game zal enigszins lijken op Pokémon Go, omdat in Stranger Things ook op basis van de bestaande stratenkaart puzzeltjes moeten worden opgelost en onderdelen moeten worden verzameld. "Door de integratie met Google Maps kunnen spelers The Upside Down ontdekken in hun eigen buurt en samenwerken met andere fans, om zo te strijden tegen het opkomende kwaad", aldus het persbericht.

De stijl van het spel wordt alsof de spelers in een jaren '80 cartoon zijn beland, dus niet het pixelige uiterlijk van eerdere Stranger Things-games.

The Walking Dead

Eerder maakte Next Games een locatiegebaseerd spel op basis van een andere hitserie, namelijk The Walking Dead: Our World. De app kwam een jaar geleden in de app-winkels, maar is in Nederland nooit helemaal doorgebroken.

Kijk ook: er is meer na Game of Thrones

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's