Samsung brengt een tv van ruim 7 meter doorsnee op de markt
The Wall Luxury

Samsung brengt een tv van ruim 7 meter doorsnee op de markt

13-06-2019 15:34 Laatste update: 17:35

De nieuwe The Wall Luxury van Samsung is uit te breiden door een andere tv er aan vast te klikken. Het kan oplopen tot een tv van 292 inch, oftewel 7,4 meter in doorsnee.

Na de aankondiging op de techbeurs CES Las Vegas in januari heeft Samsung het startschot gegeven voor de verkoop van The Wall Luxury. Vanaf volgende maand is hij wereldwijd te bestellen. Deze opvolger van The Wall is een modulaire Micro LED-tv, wat betekent dat de tv uit te breiden is door er drie andere tv's aan vast te likken. Volgens The Verge werkt het ongeveer zo makkelijk als Lego.

Samsung gaat de tv verkopen vanaf één paneel van 73 inch. Dit is een 2K scherm en heeft dus slechts 1920 bij 1080 pixels. Door 15 schermen aan de tv vast te klikken, krijg je een 8K tv van 292 inch, oftewel 7,4 meter in doorsnee.

Prijs onbekend

De rest van de specs zijn ook dik in orde. Het scherm ververst met 120Hz en kan 2.000-nit helderheid aan. Voordeel is dat alle pixels ook daadwerkelijk uit te zetten zijn, waardoor zwart ook echt zwart is.

Ondanks dat het volgende maand al in de verkoop gaat, heeft Samsung niet gezegd hoe duur het scherm gaat worden. Naar verwachting wordt het vele duizenden euro's per scherm.

Kijk ook: de top-tv's van CES 2019

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's