Beeld © Apple
Beeld © Apple
Apple TV+

Apple wil 'Oscar-waardige films' maken

17 juni 2019 16:51

Apple heeft verscheidene vooraanstaande regisseurs benaderd voor het maken van films die een Oscar kunnen winnen.

Dat meldt de New York Post op basis van bronnen in Hollywood. Apple wil voor zijn in maart aangekondigde videodienst Apple TV+ jaarlijks zes films uitbrengen. Daarvoor heeft het bedrijf per project een bescheiden budget van vijf tot dertig miljoen dollar beschikbaar.

Met films die in aanmerking kunnen komen voor een Oscar wil Apple opvallen in het streaming-geweld. Het bedrijf heeft een aantal geduchte concurrenten, zoals Netflix en Disney+. Die laatste dienst, die op 12 november van start gaat in de Verenigde Staten en in de eerste helft van 2020 naar Europa komt, biedt onder meer alle seizoenen van The Simpsons, de hele Star Wars-reeks en de films van Pixar en Marvel  aan.

Moonlight

Eerder ondertekende Apple al een meerjarige overeenkomst met A24. Die studio was in 2017 verantwoordelijk voor de film Moonlight, over een jonge zwarte homo, die werd onderscheiden met drie Oscars. Onderdeel van de deal met A24 is een plan voor een film met rollen voor Bill Murray en Rashida Jones, die zal worden geregisseerd door Sofia Coppola.

Apple TV+ zal vanaf de herfst beschikbaar zijn. Het is nog onbekend hoeveel de videodienst zal gaan kosten.

Videodienst Apple TV+: dit weten we erover