© Niantic

Harry Potter-game komt vrijdag uit en lijkt op Pokémon Go
Nog niet in Nederland

Harry Potter-game komt vrijdag uit en lijkt op Pokémon Go

19-06-2019 07:49 Laatste update: 09:24

Het smartphone-spel 'Harry Potter: Wizards Unite' is vanaf vrijdag te spelen, maar voorlopig nog niet officieel in Nederland.

Het moet de nieuwe grote hit worden van spelmaker Niantic, dat drie jaar na de lancering van Pokémon Go eindelijk bijgekomen is van de gekte die toen ontstond. Vanaf aankomende vrijdag is de app te downloaden voor Android en iPhone, zo laat het bedrijf weten in een tweet.

In het spel Harry Potter: Wizards Unite verandert de wereld op je telefoon in de wereld van de Britse tovernaarsjongen. Het komt overeen met Pokémon Go, omdat je ook hier bijzondere attributen en hulpstukken kunt verzamelen door naar een locatie in de 'echte' wereld te gaan.

Verder belooft het spel veel kleine mini-games, maar ook grotere missies die met andere spelers moeten worden opgelost. Spreuken en toverstafzwaaiingen worden gedaan door op het scherm te vegen.

Nog niet in Nederland

Aankomende vrijdag wordt de game gelanceerd in de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk en er draait al een testversie in Nieuw-Zeeland en Australië. Eerder werd gezegd dat de game ook direct in Nederland uit zou komen, maar dit blijkt nu toch niet het geval. Bij Pokémon Go verscheen de game in Nederland tien dagen na het Amerikaanse debuut.

Wel is het waarschijnlijk dat veel Android-gebruikers de game toch al kunnen spelen, door het spel als los bestand (APK) te downloaden buiten de Google Play Store om. Dit gebeurde ook bij het uitkomen van Pokémon Go.