© Microsoft

Virtuele PowerPoint-coach tikt je op de vingers als je scheldt
Mond spoelen met zeep!

Virtuele PowerPoint-coach tikt je op de vingers als je scheldt

19-06-2019 09:33 Laatste update: 09:33

Een nieuwe optie in PowerPoint maakt het mogelijk om te oefenen met een virtuele coach. De coach laat het spreektempo zien en luistert mee of gebruikers niet vloeken.

In de nieuwe versie van PowerPoint for the Web heeft Microsoft de Presenter Coach toegevoegd. Deze virtuele coach luistert mee als gebruikers een presentatie oefenen en helpt hen met taaltips, presentatieskills en stopwoordjes.

Zo herkent de coach als gebruikers steeds 'uhmm' of 'ahh' zeggen en laat het een snelheidsmeter meelopen om te kijken of er niet te snel gesproken wordt. Ook waarschuwt de de software als de gebruiker alle tekst op de slide aan het voorlezen is: 

Schelden mag niet

Daarnaast geeft het een melding als er 'politiek incorrecte zinnen' worden gebruikt, zoals 'the best man for the job'. Volgens techsite The Verge zegt de coach zelfs dat het beter is om geen grove taal te gebruiken, op het moment dat de gebruiker vloekt. Aan het einde van de presentatie geeft de coach een overzicht van hoe de gebruiker het gedaan heeft.

Naast het toevoegen van de Presenter Coach heeft Microsoft ook verschillende AI-toevoegingen gedaan om het opmaken van een PowerPoint makkelijker te maken. Voorlopig werkt de Coach alleen nog op PowerPoint for the Web, maar als de optie aanslaat wordt het waarschijnlijk ook uitgerold naar de app en de computersoftware.

Kijk ook: hoe werkt Microsofts Hololens 2?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's