Beeld © Samsung/LetsGoDigital
Beeld © Samsung/LetsGoDigital
Ideaal voor gamers

Samsung werkt aan uitschuifbaar laptopscherm

19 juni 2019 12:05

Na het uitschuiven van het scherm op deze gamelaptop ontstaat er een 50 procent groter ultrawide beeld, zo luidt de patentaanvraag.

Waar we nog steeds in de wacht staan voor een nieuwe lanceerdatum van de opvouwbare Samsung Galaxy Fold, heeft Samsung ondertussen een patent aangevraagd in Korea voor een uitschuifbaar laptopscherm, zo meldt LetsGoDigital.

De aanvraag is in december 2018 ingediend en begin deze maand gepubliceerd door het Koreaanse patentenbureau. Het scherm moet bij het openklappen 50 procent groter worden dan dichtgeklapt. Voor gamers is deze extra ruimte erg belangrijk, omdat ze dan veel meer kunnen zien.

Volgens eigen berekening van LetsGoDigital zit de schermverhouding tussen ultrawide (21:9) en super ultrawide (32:9) in. Samsung heeft al gebogen super ultrawide-gamingschermen op de markt.

Werking

In de patentaanvraag wordt niet duidelijk hoe Samsung het voor elkaar wil krijgen om het scherm groter te maken, maar voor de hand ligt een oprolbaar systeem zoals de oprolbare tv van LG en het gepatenteerde oprolbare smartphonescherm van Samsung. Zoals bij alle patentaanvragen is het alles behalve zeker dat de technologie daadwerkelijk op de markt komt.

Lenovo zal in 2020 een grote opvouwbare tablet op de markt brengen, die ook als laptop te gebruiken is. Techsite The Verge mocht de laptop al even proberen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Samsung denkt aan telefoon met oprolbaar scherm

Kijk ook: zo werd de laptop superdun

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's