Google stopt met maken tablets
Hardware

Google stopt met maken tablets

21-06-2019 08:14 Laatste update: 08:14

Google stopt met het maken van tablets. Het bedrijf heeft de productie van twee nog niet gelanceerde tablets stopgezet.

In plaats daarvan richt de hardware-tak zich nu volledig op de Pixelbook-laptops. De laatste tablet die Google uitbracht, was de Pixel Slate in oktober 2018. De twee tablets die voor dit jaar gepland stonden, zouden kleiner worden dan deze 12,3-inch tablet. Uit testen bleek echter dat de nieuwe apparaten niet aan de kwaliteitseisen van het bedrijf voldeden, meldt Business Insider.

Ook eerdere Google-tablets waren geen onverdeeld succes. Zo kreeg de Pixel Slate, die moest concurreren met de iPad Pro en Microsofts Surface Pro, geen al te beste kritieken.

Andere projecten

De medewerkers van Google kregen het nieuws over het stopzetten van de tabletproductie woensdag te horen tijdens een bijeenkomst. De betrokken werknemers zijn overgeplaatst naar andere projecten. In maart werd al bekend dat Google tientallen mensen had weggehaald bij zijn hardware-afdeling.

Volgens Rick Osterloh, hoofd hardware bij Google, betekent de stap allerminst dat Google de handdoek in de ring gooit en de tabletmarkt nu volledig overlaat aan Apple met zijn iPad. De Android- en Chrome-teams blijven nauw samenwerken met andere bedrijven die tablets op de markt brengen met een Google-besturingssysteem, twittert hij.

“Ook blijven we de Pixel Slate volledig ondersteunen”, stelt Osterloh. Eerder beloofde Google de Pixel Slate tot juni 2024 te ondersteunen.