Minder iPhones verkocht: Samsung wil geld van Apple
Oled-schermen

Minder iPhones verkocht: Samsung wil geld van Apple

22-06-2019 08:59 Laatste update: 09:04

Samsung wil dat Apple een boete betaalt omdat de iPhone-maker niet zoveel oled-schermen heeft afgenomen als afgesproken.

Omdat de vraag naar iPhones tegenvalt, kan Apple niet voldoen aan de afspraken die het eerder met Samsung maakte. Volgens het Koreaanse ETnews wil Samsung Apple vanwege de tegenvallende orders een boete opleggen.

Samsung is wereldwijd de belangrijkste producent van oled-schermen. Voor zijn recente toestellen met oled-schermen kan Apple dan ook niet om het Koreaanse bedrijf heen. Daarmee heeft Samsung een gunstige onderhandelingspositie. Bij de introductie van de iPhone X werd zelfs becijferd dat het bedrijf in totaal meer zou verdienen aan het toestel van Apple dan aan de eigen Galaxy S8.

Oled in opvolger iPhone XR?

Maar door de tegenvallende verkopen van de iPhones vielen vorig jaar ook de inkomsten van Samsung Display tegen: de winst halveerde ruim. Apple en Samsung hebben volgens ETnews inmiddels verscheidene malen gesproken over de ontstane problemen.

Daarbij zou Apple onder meer hebben voorgesteld om oled-schermen bij Samsung af te nemen voor andere producten waarvoor nu geen oled-schermen worden gebruikt, zoals iPads en Macs. Ook zou Apple ervoor kunnen kiezen om de ‘goedkope’ opvolger van de iPhone XR uit te rusten met een oled-scherm, schrijft The Verge. Op dit moment is de iPhone XR de bestverkopende iPhone.