'Microsoft werkt aan opvouwbare tablet met 9 inch-schermen'
Tablet

'Microsoft werkt aan opvouwbare tablet met 9 inch-schermen'

24-06-2019 13:21 Laatste update: 13:31

Microsoft gaat in de eerste helft van 2020 een kleine, opvouwbare Surface uitbrengen. Het apparaat moet twee schermen van 9 inch krijgen.

De twee displays krijgen een 4:3-verhouding en het apparaat zal een versie van het nieuwe Windows Core OS (WCOS) draaien die geschikt is voor twee schermen. Dat schrijft Forbes althans op basis van informatie van marktonderzoeker IHS Markit. Microsoft zelf wil geen commentaar geven op het bericht dat is gebaseerd op informatie van toeleveranciers.

Opmerkelijk genoeg zal het ook mogelijk zijn om op de opvouwbare Surface Android-apps te draaien. Het apparaat, dat zal worden uitgerust met een 4G- of 5G-verbinding, krijgt een Intel Lakefield-processor.

Flexibele oled-schermen

Vorig jaar vertelde Surface-hoofdontwerper Panos Panay al dat hij graag een opdraagbare tablet wil maken. Eerder werkte Microsoft aan een Surface Mini met een scherm van 7 inch. Dankzij de flexibele oled-schermen, die bijvoorbeeld ook worden gebruikt in de Galaxy Fold van Samsung, is dat een stuk eenvoudiger geworden.

Uit de ervaringen van Samsung blijkt overigens ook dat het risico op kinderziektes groter is bij apparaten met opvouwbare schermen. Het Koreaanse bedrijf moest de introductie van zijn opvouwbare smartphone uitstellen nadat verscheidene reviewexemplaren al na een dag de geest gaven.