© Bright.nl

Facebook rolt nieuwe notificatie-instellingen uit
Weg met die ?

Facebook rolt nieuwe notificatie-instellingen uit

25-06-2019 10:40 Laatste update: 10:40

Het wordt mogelijk om het notificatiestipje uit te schakelen op verschillende plekken in Facebook. Ook kan de gebruiker sneller alle notificaties 'lezen'.

Facebook is nieuwe notificatie-instellingen aan het uitrollen waarbij de gebruiker meer controle over de notificaties en het rode notificatiestipje krijgt. Dat blijkt uit een tweet van social media-expert Matt Navarra.

Het lijkt erop dat deze instellingen op dit moment worden uitgerold naar alle iPhones. Op Android zijn de meeste opties nog niet beschikbaar.

Tijdelijk uitschakelen

Zo wordt het mogelijk om alle pushmeldingen tijdelijk uit te schakelen op de iPhone. De gebruiker kan kiezen tussen de 15 minuten en 8 uur, maar niet langer. Op Android is dit al een tijdje mogelijk.

Nog niet mogelijk op Android maar na deze update wel op iPhone, is aangeven bij welk icoontje op de menubalk gebruikers het notificatiestipje willen weergeven. Zo kan bijvoorbeeld worden ingesteld dat er geen stipje meer staat bij Groepen, Video en Menu, maar wel nog bij Profiel. Zo te zien kan het stipje niet worden uitgeschakeld voor de tijdlijn en 'het belletje'.

Markeer als gelezen

Tot slot geeft Facebook de optie om in een keer alle notificaties in het overzicht als gelezen te markeren. Op die manier hoeven gebruikers dus niet alle berichten achter de notificaties te openen om te zorgen dat het stipje weg gaat.

Het lijkt erop dat de update nu naar alle iPhones wordt uitgerold. Het is nog niet duidelijk wanneer dit ook naar Android komt.

Kijk ook: zo wordt Facebook weer leuk