Geen notch meer

Oppo toont hoe camera onder smartphonescherm werkt

26 juni 2019 14:13

Na de vingerafdrukscanner in het scherm komt nu ook de selfiecamera onder het smartphonescherm eraan. Tijdens het Mobile World Congress in Shanghai heeft Oppo zijn under-screen camera getoond.

Een camera onder het scherm maakt het mogelijk om het scherm de volledige voorkant van de telefoon te laten beslaan. Randen of inkepingen waar de camera inzit zijn immers niet meer nodig. Ook kunnen we dankzij de under-screen camera afscheid nemen van andere noodgrepen, zoals cameragaten in het scherm of uitschuifbare selfie-camera’s.

Begin deze maand toonde Oppo op Twitter al een video van een telefoon waarbij de camera was weggewerkt onder het scherm. Tijdens het Mobile World Congress in Shanghai maakte het bedrijf meer details bekend.

Transparant materiaal

Oppo maakt naar eigen zeggen gebruik van een aangepaste cameramodule die meer licht vangt en tegelijkertijd gebruik maakt van geoptimaliseerde algoritmes en kunstmatige intelligentie om de cameraprestaties te verbeteren. Daardoor zou de kwaliteit van de foto’s vergelijkbaar blijven met de foto’s van andere toestellen, waarbij er geen beeldscherm bovenop de selfiecamera ligt.

Voor het scherm maakt de fabrikant gebruik van transparant materiaal waardoor het licht de camera kan bereiken. Het schermgedeelte boven de camera is nog altijd te bedienen met touch. Bij een bepaalde lichtinval zie je de camera wel duidelijk zitten, zo blijkt uit foto’s van de Chinese Engadget. Oppo belooft 'in de nabije toekomst' een toestel met under-screen camera uit te brengen.

MeshTalk

Oppo introduceerde tijdens MWC Shanghai 2019 ook MeshTalk. Daarmee is het mogelijk om spraak(berichten) te versturen naar andere Oppo-telefoons binnen een straal van 3 kilometer, zonder gebruik te maken van mobiele netwerken, wifi of Bluetooth. Volgens Oppo kan die functionaliteit onder meer worden gebruikt voor noodoproepen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Oppo komt met telefoon met camera onder het scherm'