Bright Stuff

Xiaomi, Samsung, Nokia en Motorola vervangen Huawei

26 juni 2019 18:54

We vervangen weer vier smartphones in onze Bright Stuff-koopgids, zodat die altijd de beste keuzes biedt. Dit keer zijn de betaalbare smartphones aan de beurt.

Er is een hoop aan de hand in smartphoneland. Ten eerste worden betaalbare smartphones steeds interessanter, dat is in deze lijst wel te zien. Goedkopere toestellen hebben steeds minder grote minpunten, en dat is goed nieuws voor wie geen 700 euro of meer aan een telefoon wil uitgeven.

Ten tweede, en heel wat anders, is er een handelsoorlog tussen de VS en China gaande. Daar is Huawei voorlopig het grote slachtoffer van: de telefoonmaker mag vanaf augustus geen handel meer drijven met Amerikaanse leveranciers. En dus komt de Android-ondersteuning van Huawei-telefoons op losse schroeven te staan, net als die van Huawei-dochter Honor.

Die onzekerheid vinden wij geen prettig vooruitzicht, en geen goede basis om een koopadvies op te stoelen. Daarom hebben we besloten om de telefoons van Huawei en Honor uit onze Bright Stuff-koopgids te halen. Jammer, want het Chinese bedrijf maakt uitstekende hardware, maar niemand wil na augustus ineens zonder Android-updates zitten.

Wil dat zeggen dat onze nieuwe keuzes tweederangs zijn? Zeker niet, zie punt één: er is veel beweging in het betaalbare segment. Neem de Xiaomi Mi 9, een telefoon van 329 euro met een totaal randloos amoled-scherm, een pop-up selfiecamera en achterop camera's die verrassend mooie foto's maken. En zo hebben we er nog drie:

Updates Bright Stuff smartphones:

Smartphones (onder 250 euro):

« Eruit: Huawei P Smart

» Erin: Samsung Galaxy A40

« Eruit: Honor 10 Lite

» Erin: Nokia 7.1

Smartphones (250-400 euro):

« Eruit: Pocophone

» Erin: Xiaomi Mi 9T

« Eruit: Huawei Mate 20 Lite

» Erin: Motorola One Vision

Met dank aan Belsimpel, dat de Xiaomi Mi 9T met 128 GB exclusief verkoopt in Nederland.

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.