De automobilisten konden geen kant op. Beeld © Connie Monsees
De automobilisten konden geen kant op. Beeld © Connie Monsees
Nieuws

Honderd automobilisten in weiland na volgen Amerikaanse 'binnendoorweg'

27 juni 2019 03:46

Dat het niet altijd loont om je navigatiesysteem blind te volgen, ontdekte een honderdtal automobilisten in de Amerikaanse staat Colorado. Door een suggestie van Google Maps strandde de groep in een afgelegen weiland.

Connie Monsees was op weg haar man van het vliegtuig te halen toen ze op een lange file stuitte. Haar navigatiesysteem bood uitkomst: als ze een alternatieve route zou volgen, zou ze de helft van de reistijd kwijt zijn. "Ik besloot de omleiding te nemen en de instructies te volgen", zegt de vrouw tegen CNN. 

Glibberige modderbaan

De alternatieve route leidde over een zandweggetje dat door de regen in een glibberige modderbaan was veranderd. Al snel bleek dat Monsees niet de enige was die de 'snellere' route had genomen. Een grote groep automobilisten had naar het advies van Google Maps geluisterd. Omdat de auto's vooraan vast kwamen te zitten in de modder, ontstond midden tussen de weilanden een nieuwe file. 

Vooraan de stoet raakten auto's vast in de modder.

Gebruik inschattingsvermogen

De weg was niet aangemerkt als privé, zegt Google in een verklaring. "We proberen altijd de beste suggesties te geven, maar soms kunnen problemen ontstaan door omstandigheden zoals het weer. We sporen automobilisten aan om hun eigen inschattingsvermogen te gebruiken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Miljoenen bedrijven met nepvermeldingen op Google Maps