Apple Watch helpt 87-jarige vrouw na auto-ongeluk
Valdetectie

Apple Watch helpt 87-jarige vrouw na auto-ongeluk

28-06-2019 13:23 Laatste update: 13:32

Een 87-jarige vrouw uit de Amerikaanse staat Maine slaagde er na een auto-ongeluk niet in om de hulpdiensten te bellen. Haar Apple Watch deed dat wel en seinde bovendien haar familie in.

Dotty White werd aangereden nadat ze boodschappen had gedaan. De valdetectiefunctie van haar Apple Watch registreerde de botsing als een harde val, en besloot de hulpdiensten en de kinderen van White in te seinen.

"Het horloge belde mijn zoon in Florida, mijn dochter in Massachusetts en mijn dochter in Maine", vertelt White, die bij het ongeluk enkele botten brak, aan News Center Maine. "Zij wisten dus dat er wat was gebeurd en waar het was gebeurd."

Badkamer

Apple heeft de valdetectie vorig jaar toegevoegd aan de Apple Watch series 4. Begin dit jaar bleek die functie al een uitkomst voor een 67-jarige Noor die flauwviel in zijn badkamer. Nadat de man was gevallen, werden de hulpdiensten automatisch gewaarschuwd. De bewusteloze man bleek drie breuken in zijn gezicht te hebben.

De valdetectie staat normaal gesproken alleen automatisch aan bij Apple Watch-bezitters van 65 jaar en ouder. Wie jonger is, kan de functionaliteit desgewenst zelf inschakelen.

Review: Apple Watch Series 4