Nieuwste model

Apple gaat nieuw probleem MacBook Air gratis repareren

1 juli 2019 18:45

Apple heeft bij een klein aantal van de nieuwe MacBook Air-modellen problemen met het moederbord ontdekt.

Volgens een interne memo in handen van 9to5Mac gaat het om problemen met het moederbord van de nieuwe MacBook Air uit 2018. Slechts een "zeer klein deel" van de gebruikers zou last hebben van de problemen, die te maken hebben met de stroomtoevoer.

Apple zal getroffen gebruikers zelf gaan benaderen met een e-mail. Zij worden dan uitgenodigd voor een gratis reparatie in een Apple Store of via een andere Apple-serviceprovider. Apple heeft nog geen pagina online gezet waarop gebruikers het serienummer van hun laptop kunnen invullen, om zelf te controleren of zij een getroffen MacBook Air hebben. Zo'n controle kan wel worden uitgevoerd door de medewerkers van de Apple Store of gecertificeerde reparatiepunten.

Gratis reparatie

De reparatie zou het moederbord van de getroffen laptops tot vier jaar na de aanschafdatum gratis vervangen. Soms laat Apple klanten wel zelf controleren of zij in aanmerking komen voor een gratis reparatie, maar vaak gaat het dan om problemen die een groter aantal gebruikers treft. Zo kwam Apple onlangs nog met een gratis reparatieprogramma voor de 15 inch MacBook Pro, vanwege batterijproblemen.

Ook klanten met een MacBook van de laatste jaren kunnen terecht voor een gratis nieuw toetsenbord, als hun exemplaar kampt met de beruchte toetsenbordproblemen.

De nieuwe MacBook Air: "Ik zie de logica niet"

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's