© Bright

OnePlus stuurt per ongeluk Chinese spamberichten rond
'哈哈哈哈哈哈'

OnePlus stuurt per ongeluk Chinese spamberichten rond

01-07-2019 18:41 Laatste update: 02-07-2019 06:35

Een deel van de gebruikers van de nieuwe OnePlus 7 Pro kregen vandaag twee vreemde pushberichten van de telefoonproducent. Het bleek een fout van de ontwikkelaars van het besturingssysteem.

Rond 10 uur vanochtend kregen vele gebruikers van een OnePlus 7 Pro, het nieuwe, duurdere vlaggenschip van OnePlus, kort na elkaar twee pushnotificaties met als afzender OnePlus zelf. De eerste bevatte de brabbeltaal 'hbgchjgvchjg hjgvchgvhj jygfhjgvjgvjhb' en de tweede 'hahahahahaha en hahahahaha', maar dan met Chinese tekens.

OnePlus bevestigt dat het een fout heeft gemaakt en dat dit bericht naar verschillende 7 Pro-eigenaren is gestuurd. Het bedrijf heeft niet gedeeld hoeveel mensen een notificatie kregen.

Android Q

Op het OnePlus-forum laat ontwikkelaar Gary C. weten dat de fout ligt bij het OxygenOS-team. Dit is de softwarelaag die OnePlus over standaard Android legt. "Het pushbericht verscheen toen het OxygenOS-team een softwaretest aan het uitvoeren was voor het nieuwe Android Q-systeem. [...] Per ongeluk hebben wij een routinetestbericht naar sommige OnePlus 7 Pro OxygenOS-gebruikers gestuurd."

Het voorval bewijst maar weer eens dat je zelfs bij testen moet opletten wat je in een bericht zet. OnePlus kan enigszins opgelucht zijn met de 'brave' brabbeltaal.

Kijk ook: review OnePlus 7 Pro

Meer tech-video's? Volg Bright op YouTube