Beeld © Ikea
Beeld © Ikea
Rolbevestigend

Slimme rolgordijnen Ikea vanaf oktober te koop

2 juli 2019 16:50

De slimme gemotoriseerde rolgordijnen van Ikea, die begin dit jaar werden uitgesteld, zouden nu vanaf oktober in de Nederlandse winkels liggen.

Ikea kondigde zijn gemotoriseerde rolgordijnen begin dit jaar aan, maar in februari werden ze uitgesteld. De rolgordijnen Kadrilj en Fyrtur lieten langer op zich wachten, omdat Ikea de functionaliteit wilde verbeteren. Ook wilde het Zweedse bedrijf er zeker van zijn dat de rolgordijnen goed zouden werken met zijn Trådfri-app voor slimme lampen. In juni meldde de Zweedse site van Ikea van een verschijning in augustus, maar dat lijkt voor Nederland niet te gelden.

Op de Nederlandse Ikea-pagina over raambekleding staat nu: "Vanaf oktober 2019 zijn de elektrische FYRTUR en KADRILJ rolgordijnen verkrijgbaar bij IKEA. Met een afstandsbediening open en sluit je eenvoudig de rolgordijnen. Ook te gebruiken in combinatie met de TRÅDFRI verbindingshub en bijbehorende app." Dat ontdekte een gebruiker van het forum van Tweakers.

Bedienen met slimme assistenten

De slimme rolgordijnen zijn straks te bedienen via Google Assistent, Siri van Apple en Amazon Alexa. Ook is er een afstandsbediening en kunnen de gordijnen gekoppeld worden met andere smarthome-apparaten. Zo kunnen de gordijnen worden dichtgedaan op het moment dat de gebruiker zijn slimme verlichting inschakelt.

Ikea breidt zijn aanbod smart home-gadgets steeds verder uit. Wat begon met enkele slimme lampen is nu uitgebreid met slimme stopcontacten, lichtgevende kastdeurtjes en later dit jaar zelfs slimme speakers in samenwerking met Sonos.

Getest: Bluetooth-speaker van IKEA

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's