'Microsoft, HP en Dell halen productie ook weg uit China'
Ook Google, Sony en Nintendo

'Microsoft, HP en Dell halen productie ook weg uit China'

03-07-2019 10:49 Laatste update: 10:49

ANP / Bright

De grote Amerikaanse computer- en technologiebedrijven HP, Dell en Microsoft zouden een flink deel van hun productiecapaciteit uit China weg willen halen, na de Amerikaanse sancties.

Dat meldt de Japanse zakenkrant Nikkei op basis van bronnen.
Volgens de ingewijden zijn HP en Dell van plan om bijna een derde van de productiecapaciteit voor laptops uit China te verhuizen. Deze stap zou in de komende maanden kunnen worden gezet.

Ook andere internationale bedrijven als Nintendo, Google, Amazon, Sony, Acer en Asustek zouden plannen hebben om Chinese productie te verplaatsen naar elders, om zo de klap van de Amerikaanse importheffingen tegen China te verzachten. Daarbij zou vooral worden gekeken naar andere Aziatische landen zoals Vietnam, Indonesië, de Filipijnen en Thailand.

Overigens zou Apple juist van plan zijn om de nieuwe Mac Pro-computer in China te gaan bouwen, ondanks de handelsspanningen. De productie gaat naar verluidt plaatsvinden bij een fabriek in de buurt van Shanghai. Die locatie is dichter bij andere toeleveranciers van Apple, waardoor het goedkoper wordt om componenten van de peperdure computer voor professionals aan te voeren, in plaats van de onderdelen helemaal naar de Verenigde Staten te verschepen.

Tech-oorlog tussen VS en China: is Huawei de pineut?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's