Samsung aangeklaagd om misleidende waterdichtheid S10
Niet in de zee

Samsung aangeklaagd om misleidende waterdichtheid S10

04-07-2019 13:54 Laatste update: 13:55

Samsung wordt door de Australische consumentenbond aangeklaagd vanwege misleidende claims over de waterdichtheid van zijn Galaxy S10-smartphones.

Samsung toonde in Australië tal van reclames waarin de Samsung Galaxy S10 wordt gebruikt in de zee en in zwembaden. Het bedrijf zegt daarbij dat de telefoon maximaal 30 minuten waterdicht is, tot een diepte van1,5 meter. Misleidend, vindt de Australische consumentenbond, want de telefoon blijkt enkel getest in zoet water. 

Zee

De combinatie van de boodschap "waterdicht" en beelden van zout- en chloorwater is zeker in een land als Australië misleidend, vindt de plaatselijke consumentenbond. Het gros van de Australiërs woont immers aan zee en in het warme land wordt veel gezwommen.

In de aanklacht worden ruim 300 Samsung-advertenties aangehaald waarin het bedrijf de waterdichte functies laat zien, vooral in zout water. Het gaat om allerlei reclames, van tv-spotjes tot online banners.

Reactie Samsung

Samsung zegt in een reactie dat het zich zal verdedigen tegen de aanklacht. "Samsung blijft achter zijn marketing en advertenties van de waterbestendigheid van zijn smartphones staan", stelt het bedrijf. In geval van defecten zegt Samsung zijn klanten gratis en in lijn met de Australische wet te helpen.

Water kan gevaarlijk zijn voor je waterdichte smartphone:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's