Kjeld Nuis en Domien Verschuuren proberen de Bottle Cap Challenge Beeld © Instagram @kjeldnuis @domien
Kjeld Nuis en Domien Verschuuren proberen de Bottle Cap Challenge Beeld © Instagram @kjeldnuis @domien
Nieuws

Vliegende flesdoppen: Bottle Cap Challenge gaat viral

5 juli 2019 14:21

Het internet is weer eens in de ban van een nieuwe challenge. Het gaat deze keer om de Bottle Cap Challenge, waarbij mensen filmen hoe ze met een karatetrap de fles van een dop afschroeven zonder dat de fles valt. Dat pakt bij de een beter uit dan bij de ander.

Het begon waarschijnlijk allemaal met Max Holloway, een Amerikaanse MMA-vechter. Hij plaatste een video waarin in slow motion te zien is hoe hij tegen de dop van het flesje aantrapt.

Hij daagde John Mayer uit om hetzelfde te doen. De zanger waagde een poging en zo ging het balletje verder rollen. Ook acteur Jason Statham en zangeres Ellie Goulding volgden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nieuwe challenge: het #tostilied gaat viral op Twitter

Nederland

De Bottle Cap Challenge waaide al snel over naar Nederland. Schaatsers Kjeld Nuis en Mark Tuitert deden hun uiterste best om met een karatetrap de dop van een fles te krijgen. Met succes: "Ik had hem, sick!" aldus een uitgelaten Nuis.

Maar niet iedereen die werd uitgedaagd, gaf ook gehoor aan de oproep. Zo bleef het op het account van de door hun uitgedaagde Rico Verhoeven angstvallig stil.

Faal

Nog leuker bij een challenge zijn misschien wel de filmpjes waarin het volledig misgaat. Zoals bij dj Domien Verschuuren, die de fles omschopte en zelf ook niet kon blijven staan. Van gebroken flessen tot vallende mensen: de leukste faalfilmpjes op een rij.