© Netflix Hangouts

Deze Chrome-extensie camoufleert Netflix als videovergadering
Stiekem netflixen

Deze Chrome-extensie camoufleert Netflix als videovergadering

08-07-2019 19:39 Laatste update: 19:39

De Chrome-plugin Netflix Hangouts laat Netflix eruit zien als een Google Hangout-videovergadering. Zo kan je stiekem series streamen op je werk.

Kan je niet wachten totdat je thuis bent om het nieuwste seizoen van Stranger Things af te kijken? Dan kan je uitwijken naar de Chrome-extensie Netflix Hangouts. Na het installeren zet je op Netflix je favoriete serie aan, om daarna op het icoontje van de plugin op je adresbalk te klikken.

Vervolgens verandert de serie naar een videoconferentie-ontwerp waarbij het scherm rechtsonder nog steeds de Netflix-serie toont. Vergeet niet je oortjes in te doen, want natuurlijk is alleen de audio van de Netflix-serie te horen. Zo lijkt het er in het voorbijgaan op dat je in een meeting zit, terwijl je eigenlijk zit te niksen.

Het programmaatje is een project van Mschf Internet Studios, dat eerder via een Slack-kanaal 1000 dollar wilde weggeven en de Tabagotchi bedacht, een virtueel beestje dat langzaam sterft bij elk tabblad dat je opent, zo schrijft techsite The Verge.

Reddit zoals Outlook

Er zijn meerdere manieren om werkontwijkend gedrag te vermommen. Zo is er een extensie die Twitter toont alsof het een Slack-kanaal is en er was ooit een site die Facebook verpakte als een Excel-sheet.

Kijk ook: deze series kijk je na Game of Thrones

Volg Bright ook op YouTube