'He, Alexa'

Amazon Alexa gaat medische vragen beantwoorden

10 juli 2019 15:12

Britten kunnen binnenkort voor een consult terecht bij Amazon Alexa. De gezondheidszorg in het land, de NHS, gaat samenwerken met Amazon, de maker van de slimme assistent Alexa.

Kwetsbare groepen kunnen hun medische vragen over algemene problemen, zoals griep en hoofdpijn, binnenkort aan Amazon Alexa stellen. Dat moet de werkdruk van artsen verminderen.

Alexa is onder meer beschikbaar in Amazons slimme speakers Echo en Echo Dot. Alexa hoort wat mensen zeggen en kan daarop reageren door iets te doen, zoals een bepaald liedje laten horen, of door antwoord te geven op een vraag.

'Gecontroleerde informatie'

De Britse 'dokter Alexa' is vooral bedoeld voor ouderen, blinden en slechtzienden, en mensen die het moeilijk vinden om gebruik te maken van internet. Zij moeten binnen een paar seconden professionele en gecontroleerde informatie krijgen, zegt de NHS. Volgens de dienst zijn er elke dag miljoenen mensen die vragen over hun gezondheid stellen aan Alexa en andere hulpen.

Het algoritme van Alexa zal informatie van de NHS gebruiken om antwoord te geven op vragen als: Hoe behandel ik migraine? Wat zijn symptomen van de griep? en Wat zijn symptomen van waterpokken?

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Amazon laat Alexa-gebruikers data wissen met spraakopdracht

Kijk ook:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's