Ready for take-off

In dit hotel logeer je in een echte Boeing-cockpit

12 juli 2019 15:40

In deze hotelkamer in Tokio vind je een flightsimulator met een echte cockpit van een Boeing 737.

Als je van vliegtuigen houdt, is deze hotelkamer voor jou. Naast alle faciliteiten die je mag verwachten van een hotel vind je in deze kamer een flightsim met een cockpit van een Boeing 737.

Of je veel zult slapen in de Superior Cockpit Room in Tokio? Waarschijnlijk niet. Vanuit je bed zie je het blauwe schijnsel van 6 ramen met uitzicht alsof je op 39.000 voet hoogte vliegt. En dan die oneindige knopjes en lampjes, en twee lege stoelen die aan je trekken. Knappe gast die dan met z’n vingers overal vanaf blijft. 

Flight Simulator

De cockpit in de hotelkamer is vergelijkbaar met een Boeing 737-simulator waarin Nederlands piloten vier keer per jaar hun training krijgen. Alle beeldschermen en knopjes zijn aanwezig voor een echter dan echte nepvlucht naar een vliegveld naar keuze. Welke Flight Simulator-software geïnstalleerd is blijft onbekend, maar de aankondiging van deze simulator valt gelijk met de eerste update in jaren van Microsofts flightsim. Oneindig veel cooler dan in de studeerkamer achter je beeldscherm een stukje vliegen, zelf als je op karton alle knoppen uit de cockpit boven je hoofd zou hebben nagemaakt.

Wie het helemaal levensecht wil maken, huurt een officiële vlieginstructeur die je in anderhalf uur mooie herinneringen laat maken. “Het enige dat anders is dan hoe wij bij Transavia trainen, is dat dit een fixed base sim is,” zegt sim-instructeur Patrick Kuiper. “Een full flight-simulator, een sim die op bewegende poten staat en zo bewegingen van het vliegtuig nabootst, zou veel kostbaarder zijn.” Een KLM-gezagvoerder zegt tegen Bright voor geen goud in de Japanse kamer te willen. "Het ontbreekt toch aan historie."

Op het vliegveld

De Superior Cockpit Room vind je in het Haneda Excel hotel bij het Japanse Haneda International Airport, dus de setting is helemaal kloppend voor dit nachtelijk avontuur. De kamer kost 210 euro. 

Dichter bij huis kun je de cockpitkamer van het Corendon hotel bij Schiphol boeken. Daarin kun je letterlijk een uit de roulatie genomen vliegtuig betreden. Ook bij Apeldoorn is er een mogelijkheid, daar kun je een compleet vliegtuig huren voor een nacht.

Miniatuurvoorbeeld
Vliegtuig voor jezelf

Voor een nacht een heel vliegtuig voor jezelf

Miniatuurvoorbeeld
Boeing attractie in Badhoevedorp

Deze Boeing wordt een 5D-attractie in Badhoevedorp