'Apple stopt met ontwikkelen augmented-reality-bril'
'Tijd nog niet rijp'

'Apple stopt met ontwikkelen augmented-reality-bril'

12-07-2019 15:07 Laatste update: 17:37

Apple zou zijn plannen voor een eigen bril voor augmented reality in de ijskast hebben gezet. Het verantwoordelijke team zou zijn opgeheven.

Apple zou de tijd nog niet rijp vinden voor een eigen augmented-reality-bril, zeggen ingewijden tegen Digitimes. Die krant weet dankzij contacten bij vooral Taiwanese toeleveranciers regelmatig juiste informatie over Apple te melden. Die leveranciers zeggen nu dat Apple zijn augmented-reality-project heeft stopgezet.

Het verantwoordelijke team zou in mei zijn opgeheven. Apple zou de mensen en middelen op projecten met een grotere slagingskans hebben gezet. Toeleveranciers zouden eerder wel prototypes van de bril hebben gezien, en die kleinschalig hebben geproduceerd. Apple zou echter voorlopig toch van de bril afzien.

Tim Cook

Er gaan al lange tijd geruchten over zo'n AR-bril van Apple, waarmee de echte wereld te zien is met daar overheen virtuele objecten. Apple ondersteunt op zijn iPhones en iPads steeds geavanceerdere augmented reality, en Apple-CEO Tim Cook spreekt al jaren vol verwachting over de grote beloftes van AR.

Opvallend is dat de doorgaans betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo eerder dit jaar nog zei dat Apple eind dit jaar of begin 2020 zou willen beginnen met de productie van een augmented-reality-bril. Kuo zei toen dat de eerste AR-bril van Apple flink zou leunen op de iPhone. De smartphone moest onder meer zorgen voor de internetverbinding en de rendering van beelden. De headset zou daardoor vooral als scherm functioneren.

Getest: HoloLens 2 bedien je met je handen en ogen

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's