© Twitter/Bright.nl

Twitter lanceert nieuw ontwerp op de desktop
Lijkt op apps

Twitter lanceert nieuw ontwerp op de desktop

16-07-2019 06:16 Laatste update: 06:53

Twitter.com is volledig vernieuwd. Het platform ziet er in de browser op de computer nu ongeveer hetzelfde uit als de apps van Twitter.

Voor de fanatieke Twitter-gebruiker die dagelijks naar Twitter.com gaat, zal het deze ochtend even schrikken zijn. Het ontwerp van de site op de desktop is namelijk volledig op de schop gegaan, zo schrijft Twitter in een blogpost. Twitter.com is veel meer op de Twitter-apps voor tablets en smartphones is gaan lijken.

Zo zijn de letters groter geworden, bevat de achtergrond veel meer wit en zijn de trending topics naar rechts verhuisd. Aan de linkerkant staat nu de navigatiebalk met Home, Explore, Notification, Messages, Bookmarks, Lists, Profile en More. Helemaal onderaan staat de Tweet-knop waarmee een nieuw bericht kan worden opgesteld.

Per direct

Het nieuwe ontwerp wordt de komende maand naar alle gebruikers uitgerold, maar het lijkt erop dat de meeste mensen het nieuwe ontwerp te zien krijgen. Direct komen er ook klachten binnen, waarbij gezegd moet worden dat een harde kern van Twitter-gebruikers vaker slecht reageert op verandering.

Voor de Twitter-conservatieven is er ook goed nieuws: het is eenvoudiger geworden om op de site te schakelen naar een chronologische tijdlijn in plaats van een tijdlijn die door een algoritme is bepaald. Daarvoor kan op de ster/fonkel-emoji in het midden bovenin worden geklikt.

Meer tech-nieuws? Volg Bright op Twitter

Kinderen te jong voor Twitter? Probeer deze techtips!

Volg Bright ook op YouTube voor meer video's