© AltSpace

Zo kan een centraal station voor de hyperloop eruit zien
Delft Hyperloop

Zo kan een centraal station voor de hyperloop eruit zien

16-07-2019 10:41 Laatste update: 10:49

Hoe zou een groot station voor de razendsnelle hyperlooptreinen eruit kunnen zien? Studenten van de TU Delft werkten mee aan dit ontwerp van een knooppunt voor de nieuwe vacuümtreinen.

Het Delft Hyperloop-team van de TU Delft toont in een video een visualisatie van een centraal station voor hyperlooptreinen. De video is gemaakt met AltSpace en INDG, twee bedrijven gespecialiseerd in het ontwikkelen van computeranimaties.

De hyperloop is een trein die door een buis die vrijwel vacuüm is gezogen vliegt. Door de lage luchtweerstand kan de trein enorme snelheden bereiken. Aan de TU Delft wordt al jaren gewerkt aan de hyperloop gewerkt.

Ondergronds station

In de video glij je door een met hout overgoten station heen, waar de pods af en aan rijden. Dit moet het ondergrondse station van Amsterdam Centraal visualiseren, als onderdeel van een Europees dekkend netwerk van hyperloopstations.

De pods, die naast stilteruimtes ook vergaderhokken bevatten, worden snel maar nauwkeurig in een donkere buis gereden, waarna ze deels vacuüm worden getrokken. Reizigers kunnen of blijven zitten voor het volgende station, of overstappen op een andere pod.

Van de visualisatie is ook een ervaring voor virtual reality gemaakt, zo is te zien op de Instagram van INDG, maar het is nog niet bekend waar deze te bekijken is.

Arnhem of Utrecht CS?

De visualisatie lijkt geïnspireerd op het bestaande Nederlandse stationsinterieur. De houten balken doen denken aan het station van Arnhem en de nieuwbouw van Utrecht Centraal en de toegangspoortjes lijken verdacht veel op de OV-chipkaart-poortjes.

Delft Hyperloop won in 2017 de Hyperloop-competitie, opgezet door SpaceX-oprichter Elon Musk. Op 21 juli is er weer een internationale wedstrijd met capsules voor de hyperloop, waar Delft aan meedoet, waarbij mogelijk weer een nieuw snelheidsrecord wordt neergezet.

Kijk ook: zo won de TU Delft de Hyperloop-wedstrijd in 2017

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's