Verkeer loopt uit de hand

Vierdaagse-app voor thuisblijvers weer overbelast

16 juli 2019 12:43

De populaire app 'Vierdaagse' waarmee thuisblijvers de wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse kunnen volgen is dinsdag overbelast geraakt. De organisatie van de Vierdaagse zegt nu de servercapaciteit te vergroten.

Met de Vierdaagse-app is precies te volgen waar elke deelnemer aan de Vierdaagse zich bevindt. Het gaat om 45.000 lopers. Supporters weten zo waar ze een loper kunnen treffen, want mobiel bellen is tijdens het evenement altijd een probleem. Ook verstuurt de Vierdaagse via de app tips en adviezen voor onderweg.

Vorig jaar ook problemen

Met de app waren vorig jaar ook al problemen, die toen niet opgelost konden worden. Dit jaar werkte alles prima, aldus de Vierdaagse, totdat het hele wandellegioen op pad was. "Sinds de start zijn er via de app 31 miljoen verzoeken van telefoons aan de server geweest. Dat was te veel tegelijk", zegt de woordvoerster. Het gaat om 500 kliks per seconde. De organisatie is bezig de servercapaciteit te verhogen.

In Nijmegen zijn deze week veel extra zendmasten geplaatst. Die zijn door de overbelasting ook deels in de war geraakt. Providers gaan een aantal masten opnieuw instellen.

Deze fitness-apps tracken ook wandelen:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Handige gadgets voor wandelaars