Nintendo lanceert nieuw Switch-model met langere accuduur
Langer gamen

Nintendo lanceert nieuw Switch-model met langere accuduur

17-07-2019 13:19 Laatste update: 16:05

Nintendo voorziet zijn handheld spelcomputer Nintendo Switch van een upgrade. Het nieuwe model krijgt een langere accuduur en is binnenkort te koop.

Het nieuwe model van de Nintendo Switch heeft een verbeterde chip en opslaggeheugen. Daardoor is de batterijtijd van de handheld spelcomputer toegenomen naar tussen 4,5 en 9 uur, zo blijkt uit de productpagina van Nintendo. De huidige Nintendo Switch heeft een accuduur van tussen 2,5 en 6,5 uur.

Het nieuwe model is binnenkort beschikbaar en heeft een serienummer dat begint met 'XKW'. De exacte introductiedatum is nog niet bekend.

Ook goedkopere versie

Vorige week kondigde Nintendo al de nieuwe Nintendo Switch Lite aan, een kleiner en goedkoper model, zonder los te koppelen controllers. De Nintendo Switch Lite is ook niet aan een televisie te verbinden. De Switch Lite kost circa 200 euro en verschijnt op 20 september. De normale Switch kost in Nederland iets meer dan 300 euro.

Verkoopsucces

Nintendo heeft de Switch sinds de lancering in maar 2017 in de Benelux een half miljoen keer verkocht. Volgens de meest recente cijfers uit maart is de Nintendo Switch wereldwijd bijna 35 miljoen keer verscheept. Voor de PlayStation 4 is dat 96,8 miljoen keer, sinds de spelcomputer eind 2013 verscheen. Microsoft deelt geen verkoopcijfers van de Xbox One, maar naar schatting is die spelcomputer sinds zijn verschijning eind 2013 meer dan 40 miljoen keer verscheept.

Kijk ook:

Volg Bright op YouTube