© Ikea

Slimme rolgordijnen Ikea eind augustus vanaf 100 euro te koop
Langverwacht

Slimme rolgordijnen Ikea eind augustus vanaf 100 euro te koop

19-07-2019 11:01 Laatste update: 22-08-2019 16:53

De langverwachte slimme rolgordijnen van Ikea zijn vanaf eind augustus te koop, voor prijzen tussen de 100 en 159 euro.

Getest: slimme rolgordijnen van Ikea

De slimme rolgordijnen komen na vertraging toch vroeger dan verwacht: begin deze maand sprak Ikea nog over een verschijning in oktober. In eerste instantie wilde Ikea de rolgordijnen al sinds februari in de winkel leggen, maar voor technische verbetering stelde Ikea dat uit.

Nu komen de rolgordijnen in augustus, meldt Ikea Denemarken. Daar verschijnen ze midden augustus, in Nederland komen de gordijnen eind augustus op de markt, zegt Ikea tegen Tweakers. Ikea komt zoals al langer bekend met twee versies van de gordijnen: het lichtdoorlatende Kadrilj-gordijn en de verduisterende Fyrtur.

Spraakbesturing

De gordijnen zijn te koop in breedtes van 60cm tot 140cm en zijn 195cm lang, in prijzen van 100 euro tot 159 euro. De gordijnen bevatten een batterij, die met micro-usb opgeladen kunnen worden. De gordijnen worden geleverd met een afstandsbediening. Wie de gordijnen via Google Assistent, Siri van Apple of Amazon Alexa wil besturen, moet die gordijnen koppelen aan de Trådfri-verbindingshub die Ikea al langer voor zijn slimme verlichting verkoopt.

Ook kunnen de gordijnen worden dichtgedaan op het moment dat de gebruiker zijn slimme verlichting inschakelt. Ikea breidt zijn aanbod smart home-gadgets steeds verder uit. Wat begon met enkele slimme lampen is nu uitgebreid met slimme stopcontacten, lichtgevende kastdeurtjes en later dit jaar zelfs slimme speakers in samenwerking met Sonos.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's