Handig tijdens stedentrip: Google Maps toont deelfietsen
Bike sharing

Handig tijdens stedentrip: Google Maps toont deelfietsen

19-07-2019 12:28 Laatste update: 12:45

Google Maps laat in 24 wereldsteden voortaan zien waar je deelfietsen kunt huren, met daarbij de actuele beschikbaarheid.

De nieuwe functie in Google Maps is onder meer beschikbaar in Londen, Berlijn, Brussel, Barcelona, Dublin en Madrid. In totaal gaat het om 24 grote steden wereldwijd waar deelfietsen op de Google-kaarten worden getoond. In Nederlandse steden laat Google Maps nog geen huurfietsen zien.

Gebruikers van Google Maps zien direct hoeveel fietsen er op een locatie beschikbaar zijn en of er een leeg plekje is om de gehuurde fiets terug te zetten. De fietsen zijn te zien in de Google Maps-app op de iPhone, iPad en op Android-toestellen. Ook Apple Maps toont al informatie van fietsdeeldiensten.

Onvrede

Op verscheidene plaatsen, ook in Nederland, is er de laatste jaren onvrede geweest over de aanbieders van deelfietsen. Tegenstanders van deelfietsen menen private bedrijven zorgen voor verrommeling van het straatbeeld. Huurders van de fietsen kwakken de rijwielen overal neer, zonder zich daarbij al te zeer te bekommeren om andere gebruikers van de publieke ruimte. De gemeente Amsterdam besloot daarom in 2017 om deelfietsen van bedrijven als Obike en Flickbike te verwijderen. 

Kijk ook: deze e-bike gaat 49 km/u

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's