Stichting Gehandicapte Kind wil naam XS4ALL van KPN
Merknaam

Stichting Gehandicapte Kind wil naam XS4ALL van KPN

22-07-2019 07:41 Laatste update: 10:33

De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) vraagt KPN of de provider de naam XS4ALL wil schenken aan de stichting. KPN zegt in een reactie daar niet aan mee te werken.

KPN maakte eerder dit jaar bekend dat XS4ALL ophoudt te bestaan als merk, tot groot ongenoegen van een deel van de klanten van de provider. De NSGK zegt dat de naam perfect aansluit bij de boodschap van de stichting.

"Meer dan 100.000 gehandicapte kinderen zitten in een isolement. Wij vinden dat gehandicapte kinderen toegang moeten hebben tot alles wat ieder ander kind ook doet. Daarom willen wij XS4ALL", stelt directeur van de NSGK Henk-Willem Laan.

Overhalen

In de verklaring van de NSGK staat dat er meerdere evenementen worden georganiseerd om KPN over te halen de naam te doneren. Donderdag 25 juli is de eerste. Een groep kinderen onthult voor het hoofdkantoor van KPN een mobiel billboard met een oproep om de naam XS4ALL te doneren.

Onlangs maakte KPN bekend dat het merk XS4All volledig zal opgaan in het moederbedrijf. Vanaf 1 augustus wil KPN het overgrote deel van de XS4All-medewerkers over laten gaan naar KPN. 

Het telecombedrijf wil met de stap naar eigen zeggen de dienstverlening makkelijker maken en klantgroepen in verschillende segmenten van de markt bedienen onder één vlag. De aankondiging van het verdwijnen van XS4All leidde tot een storm van protest.

KPN weigert

"Het merk is helaas niet beschikbaar voor de NSGK", laat KPN weten. Het telecombedrijf zegt NSGK 'graag een keer uit te nodigen' om te kijken naar een samenwerking rond het KPN Mooiste Contact Fonds. Dat initiatief ondersteunt maatschappelijke initiatieven die gericht zijn op het stimuleren van sociaal contact voor kwetsbare doelgroepen.