Wijkagent Berend Jager bij de brievenbus Beeld © Instagram.com/wa_berendjager
Wijkagent Berend Jager bij de brievenbus Beeld © Instagram.com/wa_berendjager
Nieuws

Politie vindt verloren telefoon terug in brievenbus: 'Hoe komt die daar nou weer?'

23 juli 2019 09:17

Twee wijkagenten uit het Gelderse Winterswijk vonden een op de Zwarte Cross verloren telefoon terug op een heel onlogische plek: in een grote oranje brievenbus.

Wijkagent Berend Jager en zijn collega kregen zondag een melding van een man die zijn telefoon kwijt was geraakt op festival de Zwarte Cross. De melder had al wat voorwerk gedaan. "Zoekend op internet lokaliseerde hij de telefoon in Winterswijk", schrijft Jager op zijn Instagram-account.

Op de aangegeven plek aangekomen belden de wijkagenten het nummer dat bij de verloren telefoon hoorde. Tot zij geluid hoorden komen uit een oranje brievenbus van PostNL. Een medewerker van het postbedrijf maakte die open en daar zat inderdaad de telefoon in.

Tip aan volgers

Op het Instagrambericht komen verraste reacties. "Hoe komt die daar nou weer?" vraagt een van de volgers van het politie-account zich af. Een antwoord hebben de agenten niet.

Maandagmiddag is de telefoon eindelijk teruggegeven aan zijn eigenaar die 'erg blij was met onze service', aldus Jager. De wijkagent geeft nog een tip mee aan zijn volgers: "Tref maatregelen zodat ook jouw telefoon bij verlies of diefstal te traceren is."