Still uit de gedeelde beelden Beeld © Facebook.com/BinnertMihajlović
Still uit de gedeelde beelden Beeld © Facebook.com/BinnertMihajlović
Nieuws

Appende fietser knalt hard tegen stilstaande auto: 'Wat een flapdrol'

23 juli 2019 10:02

Een filmpje waarin een appende fietser in Utrecht tegen een stilstaande auto aanrijdt, is op Facebook al honderden keren gedeeld. De eigenaar van de auto is op zoek naar de vrouw. "Ik heb voor nu uit respect voor privacy het gezicht geblurd, maar mocht niemand zich melden ben ik wel van plan om de hele video te plaatsen."

Al is het sinds kort verboden, de telefoon wordt op de fiets nog steeds gebruikt. Dat dat voor problemen kan zorgen, is te zien in een filmpje van de dashcam van een man uit Utrecht. Op Facebook deelt hij beelden waarin te zien is hoe een jonge vrouw in volle vaart op zijn motorkap klapt, omdat zij naar haar smartphone kijkt.

"Ik zou graag in contact komen met deze vrouw", schrijft de eigenaar van de auto bij het filmpje. Zijn auto heeft namelijk schade opgelopen, maar de vrouw is doorgereden. "Ik denk dat dit verzekering technisch niet heel lastig hoeft te worden."

Hele video plaatsen

Het gezicht van de fietser is in het gedeelde filmpje onzichtbaar gemaakt. "Ik heb voor nu uit respect voor privacy het gezicht geblurd", legt de man uit. "Maar mocht niemand zich melden ben ik wel van plan om de hele video te plaatsen in de hoop dat iemand haar herkent."

Facebookgebruikers die het filmpje hebben gezien, hebben weinig sympathie voor de vrouw. "Wat een flapdrol", valt er te lezen. Toch vragen sommigen zich wel af waarom de auto van de man zo geparkeerd stond. "Waarom stond jouw auto onbemand stil op de linkerweghelft? Lijkt mij ook niet helemaal de bedoeling."

Met de schrik vrij

De eigenaar van de auto hoopt wel dat de fietser zelf niet gewond is geraakt. "Maar zo te zien kwam je er met de schrik van af." Het is niet bekend of de vrouw zich inmiddels heeft gemeld.

Opgelost

De onoplettende fietsster heeft zich dinsdagavond bij de eigenaar van de auto gemeld. Tegen RTV Utrecht laat hij weten dat het meisje 'het heel netjes oppakte en vroeg hoe we dit het beste kunnen regelen'. De twee spreken elkaar vandaag over hoe zij deze zaak het beste kunnen oplossen. De eigenaar heeft het filmpje inmiddels offline gehaald.