© Apple

Apple fixt Walkietalkie-app en maakt iPhone-wissel simpeler
Kwetsbaarheid–over

Apple fixt Walkietalkie-app en maakt iPhone-wissel simpeler

23-07-2019 09:04 Laatste update: 09:04

Apple heeft een update uitgebracht voor zijn Apple Watches, die een recent beveiligingslek in de Walkietalkie-functie van de horloges repareert.

De kwetsbaarheid in de Walkietalkie-functie werd eerder deze maand ontdekt. Door een bug kon de gebruiker van de ene Apple Watch geluid ontvangen dat de iPhone van een bevriende iPhone-gebruiker opving. De iPhone-gebruiker zou daar niks van merken.

Dat probleem is nu opgelost, waardoor de functie weer te gebruiken is. Apple maakte de Walkietalkie-app tijdelijk onbruikbaar na de vondst van het lek, ook al waren er volgens het bedrijf geen aanwijzingen dat het lek daadwerkelijk misbruikt is.

Via de Walkietalkie-functie kunnen gebruikers van recente Apple Watches met elkaar praten zoals bij een walkietalkie: spreken zolang een knop wordt ingehouden. Die functie werkt eigenlijk alleen tussen Apple Watches, maar de slimme horloges van Apple zijn altijd gekoppeld aan een iPhone.

Makkelijker van iPhone wisselen

Naast een software-update voor zijn Apple Watch, heeft Apple ook een update voor iOS uitgebracht. iOS 12.4 is waarschijnlijk de laatste grote update voordat iOS 13 dit najaar verschijnt.

Met iOS 12.4 wordt het makkelijker om van de ene naar de andere iPhone over te stappen. Dat kan voortaan draadloos, direct tussen twee iPhones. Tot nu toe regelde Apple de overstap naar een nieuwe iPhone via de back-up van gebruikers, die online in iCloud of lokaal in iTunes staat.

Bij de nieuwe optie moeten gebruikers hun huidige iPhone vlakbij hun nieuwe houden, en neemt het nieuwe toestel de wifi-instellingen van de iPhone over. Daarna wordt de data via bluetooth en wifi overgezet van het ene naar het andere toestel. Het is ook mogelijk om de overstap via een kabel te maken, al moeten gebruikers dan in één van de twee iPhones wel een Lightning-naar-usb-adapter pluggen.

Kijk ook: review van de Apple Watch Series 4

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's