De appende banaan

WhatsApp nu ook beschikbaar op 'dumbphones'

23 juli 2019 14:35

WhatsApp is nu ook te installeren op telefoons met het besturingssysteem KaiOS, gericht op goedkope telefoons. Het is goed nieuws voor bezitters van een van de recente retro-toestellen van Nokia, zoals de 8110.

Bij de lancering van de nieuwe versie van de klassieke Nokia 8110, beter bekend als de 'banaantelefoon', werd begin 2018 al gezegd dat het toestel 'binnenkort' WhatsApp zou krijgen. Maar de chat-app liet lang op zich wachten. De Nokia 8110 werkt namelijk met het besturingssysteem KaiOS, bedoeld voor goedkope telefoons met weinig rekenkracht. 

Nu is de WhatsApp-versie voor KaiOS officieel beschikbaar. In de aankondiging geven de ontwikkelaars aan dat de app te downloaden is voor telefoons met 256 en 512 MB werkgeheugen. Vanaf dit najaar zullen de meeste KaiOS-telefoons bij de aankoop standaard WhatsApp op het apparaat hebben geïnstalleerd.

Vooral ontwikkelingslanden

Hoewel de Nokia 8110 ook in Nederland te koop is (en vooral fijn om van je telefoonverslaving af te komen), is KaiOS voornamelijk gebouwd voor ontwikkelingslanden. Zo is KaiOS in India met 15 procent het tweede besturingssysteem, na Android.

Apps worden zo klein mogelijk gemaakt zodat ze zo weinig mogelijk van de telefoon vragen. Ondertussen zijn er wereldwijd al meer dan 100 miljoen KaiOS-toestellen geactiveerd.

Kijk ook: de nieuwe Nokia 8110

Volg Bright op YouTube voor meer smartphone-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Google steekt 22 miljoen in systeem voor goedkope telefoons

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'WhatsApp krijgt volgend jaar reclames in Status-functie'