Beeld © Getty
Beeld © Getty
Uber alles

Uber komt met combi-abonnement: taxiritten, fietsen en eten

23 juli 2019 18:39

In San Francisco en Chicago test Uber een nieuw abonnement dat verschillende diensten van het bedrijf combineert. Abonnees krijgen korting op taxiritten, gratis bezorging van maaltijden met Uber Eats en gratis gebruik van deelfietsen en elektrische stepjes.

Het nieuwe Uber-abonnement genaamd Uber Pass heeft in de testfase verschillende verschijningsvormen, maar alle testpersonen in San Francisco en Chicago krijgen in ieder geval korting op taxiritjes, gratis bezorging voor Uber Eats en gratis gebruik van de JUMP-deelfietsen en deelstepjes. Het abonnement kost 24,99 dollar per maand, zo schrijft TechCrunch.

Ook test Uber een goedkoper abonnement in andere steden, waarbij ook korting voor taxiritjes geldt, maar bezorging van eten is pas gratis vanaf een bepaald bedrag. Deelfietsen en -stepjes zijn geen onderdeel van die deal.

In oktober had Uber in de Verenigde Staten al een Ride Pass geïntroduceerd, waarbij gebruikers ook korting krijgen op ritjes en waarbij de ritprijs niet verandert wanneer het verkeer tegen zit. Maar niet eerder combineerde Uber kortingen van verschillende diensten met elkaar.

Kijk ook: wanneer komt de zelfrijdende taxi?