Sony's nieuwste vlogcamera heeft eindelijk een microfoon-ingang
RX100 VII

Sony's nieuwste vlogcamera heeft eindelijk een microfoon-ingang

25-07-2019 19:18 Laatste update: 19:18

Sony heeft de zevende versie van zijn RX100-camera uitgebracht, voor het eerst voorzien van een microfoon-ingang.

De RX100-serie van Sony is al jaren een populaire camera onder vloggers. De compactcamera is handzaam en heeft een 180 graden kantelbaar scherm, zodat vloggers zichzelf kunnen zien. De nieuwe RX100 VII heeft voor het eerst ook een microfoonaansluiting, zodat gebruikers een externe microfoon naar keuze kunnen aansluiten op de camera.

Gebruikers vragen al lang om die functie omdat de ingebouwde microfoon van de RX100 niet in alle situaties volstaat. Sony brengt speciaal voor vloggers een set uit met daarin de RX100 VII en een filmhandgreep met zoom- en opnameknoppen erop. Die greep heeft ook een microfoonbeugel en de set wordt geleverd met twee oplaadbare batterijen voor de camera.

De RX100 heeft een nieuwe 20,1 megapixelsensor en levert volgens Sony snelheidsprestaties die vergelijkbaar zijn met die van de grote A9-camera. Ook heeft de RX100 VII nu eye-autofocus, waarmee automatisch wordt scherpgesteld op de ogen van het mens of dier in beeld. Voor video's is er touch tracking: het vastzetten van de autofocus op een bewegend mens of object. De Sony RX100 VII is vanaf augustus in Nederland te koop voor 1300 euro.

Bekijk Brights review van de RX100 van vorig jaar:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's