Nederlander maakt 45 jaar lange achtbaan in RollerCoaster Tycoon
Wat een werk

Nederlander maakt 45 jaar lange achtbaan in RollerCoaster Tycoon

30-07-2019 10:01 Laatste update: 21:43

YouTuber Marcel Vos heeft een record gebroken in RollerCoaster Tycoon 2: een ritje in zijn digitale achtbaan duurt 45 jaar.

Vos heeft zijn creatie de toepasselijke naam '45 Years in Hell' gegeven. De YouTuber bouwde afgelopen december al een digitale achtbaan waarin één ritje twaalf jaar duurt. Dat was al de langste achtbaan die ooit in RollerCoaster Tycoon, maar Vos wist zijn eigen record te verbreken.

De Nederlander heeft een reeks trucjes gevonden om de baan zo lang en langzaam mogelijk te maken. Zo beslaat zijn achtbaan vrijwel het volledige maximale formaat dat een level in RollerCoaster Tycoon 2 kan hebben. Ook wordt het achtbaankarretje afgeremd tot de minimaal mogelijke snelheid van 1 kilometer per uur.

0,1 kilometer per uur

Maar het kan nog trager. Het karretje komt op een gegeven moment een te hoog heuveltje tegen en kan niet anders dan weer achteruit. De achterwaartse snelheid in RollerCoaster Tycoon 2 ligt op ongeveer 0,1 kilometer per uur. Als Vos het eerste rondje van de achtbaan nu zou aanzetten, zou het in 2064 voltooid zijn. In game-dagen duurt het ritje nog veel langer: in RollerCoaster Tycoon-dagen doet de achtbaan er 107 miljoen dagen over.

2002

RollerCoaster Tycoon 2 is een pc-spel dat in 2002 verscheen, maar nog steeds populair is. In de game kunnen spelers hun eigen pretpark ontwerpen, en inmiddels is het een sport geworden om de grenzen van het mogelijke op te zoeken.

Drie jaar geleden kwamen RollerCoaster Tycoon 1 en 2 uit voor Android en iOS. Eind dit jaar verschijnt een versie voor de Nintendo Switch

De leukste games voor op reis:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's