© Facebook

'Facebook werkt aan eigen tv-kastje met chatfunctie'
Samen kijken

'Facebook werkt aan eigen tv-kastje met chatfunctie'

31-07-2019 15:40 Laatste update: 16:14

Facebook zou bedrijven als Netflix en Disney hebben gevraagd hun videodiensten beschikbaar te maken voor een nieuw tv-kastje van het socialmediabedrijf.

Dat meldt Reuters op basis van The Information. Facebook zou ook de videodiensten van HBO, Amazon en Hulu hebben benaderd voor deelname aan zijn nog niet aangekondigde apparaat.

Facebook zou werken aan een tv-kastje dat lijkt op bijvoorbeeld de Apple TV. Het apparaatje is op een tv aan te sluiten, heeft een eigen afstandsbediening en zou gebruikt kunnen worden voor videochats.

Het apparaatje zou daarmee een afgeleide zijn van Portal, het videochat-apparaat dat Facebook eind vorig jaar in de VS en Canada op de markt bracht. Dat apparaat kan het gezicht van gebruikers volgen als ze door de ruimte bewegen.

Samen kijken op afstand

Facebook Portal-gebruikers kunnen ook samen naar dezelfde muziek luisteren of naar Facebook Watch-programma's kijken. Vermoedelijk wil Facebook gebruikers met het nieuwe apparaatje samen tegelijk naar een film of serie laten kijken op hun televisies, terwijl ze in hun eigen huis zitten.

Het is niet bekend op welke termijn Facebook zijn tv-kastje wil uitbrengen.

Zo wil Disney jou bij Netflix weglokken

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's