Goksite bwin.com krijgt boete van Kansspelautoriteit
Online gokken

Goksite bwin.com krijgt boete van Kansspelautoriteit

07-08-2019 13:20 Laatste update: 13:32

Het moederbedrijf van de grote goksite bwin.com moet een boete betalen van 350.000 euro. ElectraWorks Limited uit Gibraltar krijgt die straf van de Kansspelautoriteit.

Bwin.com richt zich op Nederlandse consumenten, maar online gokken is hier niet toegestaan. Gebruikers van bwin.com kunnen onder meer wedden op sportwedstrijden. Daarnaast kunnen ze via de site roulette, black jack en poker spelen.

Dat de site zich op Nederlanders richt, maakt de Kansspelautoriteit onder meer op uit het feit dat gebruikers kunnen betalen met de Nederlandse betaaldienst iDEAL. Bwin.com was in het verleden hoofdsponsor van voetbalclubs Real Madrid en AC Milan.

Nieuwe wet

De Eerste Kamer nam in februari de nieuwe Wet kansspelen op afstand aan. Bedrijven kunnen binnenkort onder strenge voorwaarden online gokspellen in Nederland aanbieden. Een vergunning van de Kansspelautoriteit blijft vereist. Er wordt controle mogelijk op de eerlijkheid van het spel, of minderjarigen worden geweerd en of er oog is voor verslavingspreventie.

De nieuwe wet wordt waarschijnlijk vanaf 1 januari 2012 van kracht.