Beeld © Bright
Beeld © Bright
Klap voor Huawei

'Samsung verkoopt veruit de meeste smartphones in Europa'

12 augustus 2019 20:26

Samsung heeft in Europa zijn grootste marktaandeel in 5 jaar tijd bereikt in het tweede kwartaal van 2019. Dat meldt onderzoeksbureau Canalys. Vooral de nieuwe A-serie van Samsung doet het goed.

Samsung doet het uitstekend in Europa, blijkt uit de verkoopcijfers van onderzoeksbureau Canalys. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft een marktaandeel van 40,6 procent, het hoogste aandeel in 5 jaar tijd.

Van de top 4 meest verkochte telefoons in het tweede kwartaal, waren er drie van Samsung, met de Galaxy A50 als koploper met 3,2 miljoen exemplaren. Er werden zelfs meer exemplaren verkocht van de vier topmodellen van de Samsung A-serie dan van alle smartphones van elk ander merk.

Verliezers: Huawei en Apple

De grote verliezer in Europa is Huawei, dat flink lijdt onder de handelsrestricties van de Verenigde Staten. Het marktaandeel van Huawei daalde met 16 procent ten opzichte van het tweede kwartaal vorig jaar. Wel staat het bedrijf nog steeds op de tweede plek. Wereldwijd gezien groeide Huawei wel in het tweede kwartaal.

Apple blijft derde maar moet ook flink inleveren: het zakte van 17,0 naar 14,1 procent marktaandeel.

Het Chinese Xiaomi wist te profiteren en staat op plek vier, met een marktaandeel van 6,5 procent. HMD Global, het bedrijf achter de Nokia-smartphones, is vijfde met 3,2 procent. De totale markt in Europa kromp iets: in het tweede kwartaal 2019 werden er 45,1 miljoen smartphones verkocht, ten opzichte van 45,2 vorig jaar.

Eerste indruk: Samsung Galaxy Note 10 en 10+

Volg Bright op YouTube voor meer smartphone-video's