Beeld © Minecraft
Beeld © Minecraft
Niet realistischer

Minecraft annuleert nieuw design 2 jaar na aankondiging

13 augustus 2019 11:21

Het is de gamestudio Mojang, onderdeel van Microsoft, niet gelukt om een mooiere, realistischere versie van Minecraft uit te rollen. Het herontwerp is geannuleerd.

In juni 2017 kondigde gamestudio Mojang aan dat Minecraft een flinke update zou gaan krijgen, genaamd 'Super Duper Graphics Pack'. De resolutie zou worden opgeschroefd naar 4K en de schaduwen, reflecties in water en flora en fauna zouden realistischer worden, zonder weg te stappen van het blokkerige karakter van de game.

Nu ruim twee jaar later moet het bedrijf, in 2014 overgenomen voor 2,5 miljard dollar door Microsoft, deze belofte verbreken. Volgens de studio 'was het pack technisch te veeleisend om geïmplementeerd te worden'. Het probleem zou zijn dat een geüpdatet ontwerp niet op elk apparaat functioneerde. Minecraft is op vrijwel alle spelcomputers en smartphones beschikbaar.

Mojang doet nog niet helemaal de deur dicht voor mogelijke toekomstige updates: het gaat nu andere manieren proberen om het design er meer van deze tijd uit te laten zien. 

Zo wordt Nederland nagebouwd in Minecraft

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's