'Spotify test prijsverhoging voor abonnementen'
Hogere prijs Spotify

'Spotify test prijsverhoging voor abonnementen'

15-08-2019 17:29 Laatste update: 18:10

Spotify test een hogere prijs voor abonnementen in Scandinavië.

Het is goed mogelijk dat Spotify binnenkort duurder wordt. Het bedrijf achter de muziekstreamdienst test hogere prijzen voor abonnementen in Scandinavië. Dat meldt Bloomberg. De test is bedoeld om te zien of gebruikers meer willen betalen. 

Spotify test een prijsverhoging van ongeveer dertien procent. Het is niet zeker of de prijs voor de premium versie van de muziekdienst ook in de rest van de wereld wordt verhoogd.

Spotify kan daar nog niets over zeggen, want de test met de prijsverhoging is niet officieel aangekondigd. Verschillende gebruikers uit Scandinavië maken echter melding over de verandering. 

Concurrentie

Spotify heeft circa 108 miljoen betalende gebruikers. Een prijsstijging kan dus veel betekenen voor het bedrijf, dat tot nu toe enkel verlies leidt.

Spotify moet concurreren met andere muziekdiensten zoals Apple Music. Apple kan echter een lage prijs blijven vragen, omdat het bedrijf niet afhankelijk is van deze specifieke inkomsten.

In Nederland kost Spotify Premium op dit moment 9,99 euro per maand. Dat zal met de eventuele prijsverhoging van dertien procent dan neerkomen op 11,30 euro per maand. Dat bedrag kan ook omlaag of omhoog worden afgerond. 

Test: wat is de beste muziekdienst?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's