Beeld © Cobra Kai, YouTube
Beeld © Cobra Kai, YouTube
Wel met advertenties

YouTube Originals vanaf volgende maand gratis te bekijken

17 augustus 2019 14:01

Betalen voor een YouTube Premium-abonnement is iets minder aantrekkelijk geworden. De series die speciaal voor Premium ontwikkeld zijn, worden voor iedereen beschikbaar vanaf 24 september.

In navolging van de belofte eerder dit jaar laat YouTube weten dat vanaf 24 september series die speciaal voor het platform ontwikkeld zijn, de zogenaamde YouTube Originals, voor iedereen gratis beschikbaar worden. Vanaf die dag is er dus geen abonnement à 11,99 euro per maand nodig om de series te zien. 

Wel hebben abonnees nog steeds verschillende voordelen. De series komen eerder beschikbaar voor betalende abonnees en worden zonder advertenties getoond. Verder heeft een abonnement als voordeel dat er een muziekstreamingdienst bijzit en dat alle video's ook offline kunnen worden bekeken.

YouTube heeft ook extra opties aangekondigd voor betalende abonnees: het gaat video's aanbevelen om te downloaden op basis van eerder gedownloade video's en via een druk op een knop wordt het mogelijk om te wisselen tussen de muziektrack en de muziekvideo van diezelfde track.

YouTube Originals

YouTube startte in 2016 met het maken van exclusieve content voor betalende abonnees. Een van de meest succesvolle series is Cobra Kai, een vervolg op de film The Karate Kid.

In maart 2019 schreef Bloomberg dat YouTube de stekker uit verschillende dure exclusieve series had getrokken, omdat de strategie niet goed genoeg zou werken. YouTube heeft dit niet bevestigd, maar met het gratis toegankelijk maken van de Originals lijkt het verhaal te kloppen.

Kijk ook: zo werkt YouTube Premium