© RSA Architects

Openbare wc's krijgen technologie tegen sekspartijen
Koude douche

Openbare wc's krijgen technologie tegen sekspartijen

19-08-2019 12:04 Laatste update: 16:48

De stad Porthcawl in Wales wil high-tech openbare toiletten bouwen, die met sensoren detecteren als de wc wordt gebruikt om te seksen. In dat geval gaat er onder andere een sproeier aan.

In het Griffin Park in het kustplaatsje Porthcawl verschijnt binnenkort een staaltje moderne technologie. De zogenoemde robo-wc's zijn niet alleen bijzonder omdat ze zelfreinigend zijn, ze kunnen ook zelf optreden tegen 'anti-sociaal' gedrag, zoals het gebruiken van de toiletten voor een seksavontuur. Dat is te lezen in het ingediende bouwplan van de gemeenteraad, schrijft WalesOnline.

Sensoren en sproeier

Er zijn allerlei sensoren om te registreren of er meer dan één persoon een hokje betreedt. Zo is de vloer een grote weegschaal. Eenmaal onregelmatig gedrag geconstateerd, dan treedt het hokje zelf op. Vanuit het plafond wordt koud water naar beneden gespoten, de lampen gaan knipperen en er klinkt een alarm. Ook gaat de deur van het hokje direct open.

In totaal gaan de hokjes 170.000 pond kosten, omgerekend zo'n 186.000 euro. De bouw van het toiletblok start in oktober van dit jaar.

Kijk ook: telefoon in de wc gevallen?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's