Beeld © HBO
Beeld © HBO
'Engste sinds jaren'

Tv-serie Westworld heeft nu een angstaanjagend VR-spel

19 augustus 2019 21:59

In de VR-game rond de tv-serie Westworld moet je uit de handen blijven van de moordlustige robot Hank. Het virtualreality-spel is best prijzig, maar lijkt ook duizelingwekkend spannend te zijn.

Alsof de serie al niet angstaanjagend genoeg is, brengt HBO in samenwerking met studio Survios (bekend van Sprint Vector) een VR-spel van de populaire serie Westworld uit. In Westworld Awakening speel je Kate, een zelfstandige robot, die in het hoofdkwartier aankomt, nadat andere robots de boel daar flink hebben opgeschud.

Via een Westworld-tablet moet je verschillende puzzels oplossen, om uit handen te blijven van de robot en seriemoordenaar Hank.

Het spel heeft een huiveringwekkende trailer. In de game kom je geen hoofdkarakters tegen die ook in de serie voorkomen, maar wordt wel het verhaal van het tweede seizoen gevolgd.

Een journalist van techsite The Verge kon de game al spelen en vond het behoorlijk spannend. "Ik heb dit soort pulserende angsten in VR al jaren niet meer meegemaakt. [...] Het was de eerste keer sinds lange tijd dat ik echte angsten voelde in virtual reality."

Best prijzig

Het spel kost 29,99 dollar en komt uit voor de VR-brillen Oculus Rift, HTC Vive, Vive Pro en komt ook beschikbaar via Steam. Op het lichtgewicht en draadloze model Oculus Quest is de game niet te spelen.

Kijk ook: review van de Oculus Quest

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's