© Google

Google Go maakt zoekmachine op Android een stuk lichter
Maar 7 mb

Google Go maakt zoekmachine op Android een stuk lichter

20-08-2019 17:40 Laatste update: 17:55

Google lanceert de app Google Go wereldwijd, zodat de zoekmachine minder ruimte in beslag neemt op Android-smartphones. 

Met Google Go brengt Google een lichtere versie van zijn zoekmachine naar Android-smartphones. De app neemt maar iets meer dan 7 mb in beslag. De normale versie van de Google-app kan al snel honderden mb's opslokken. 

Google Go is sinds 2017 beschikbaar in een beperkt aantal landen, maar nu mag iedereen die Android draait er mee aan de slag. De app is verkrijgbaar via de Play Store.

Google Go en andere lichtgewicht apps zijn voornamelijk bedoeld voor opkomende markten. Daar waar het internet wellicht niet zo snel en stabiel is, en smartphones doorgaans minder opslagruimte hebben. Toch kan de app ook voor andere gebruikers interessant zijn.

Google Lens

De app gebruikt tevens Google Lens om de camera in te zetten bij het zoeken. Deze functie kan bijvoorbeeld worden ingezet om tekst op een formulier of een bord te vertalen. 

De app neemt niet alleen weinig ruimte in, maar zorgt er ook voor dat het opzoeken van informatie zo weinig mogelijk data kost. Google belooft tot veertig procent minder datagebruik.

Tevens onthoudt de app waar de gebruiker is gebleven, mocht de internetverbinding wegvallen. De volgende keer dat er weer verbinding is, kan er verder worden gezocht.

Handige tips voor Android-telefoons - wist jij dit al?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's