Acteur Keanu Reeves, speelt Neo in de Matrix. Beeld © AFP
Acteur Keanu Reeves, speelt Neo in de Matrix. Beeld © AFP
Nieuws

Deel vier van The Matrix aangekondigd door Warner Bros

20 augustus 2019 23:53

Na twintig jaar komt er een vierde deel van The Matrix. Daarin zullen Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss weer terugkeren als Neo en Trinity. Lana Wachowski gaat de film schrijven en regisseren.

Dat heeft de studiobaas van Warner Bros, Toby Emmerich, gisteren laten weten aan het Amerikaanse Variety.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Producent Die Hard en The Matrix neemt afscheid

Revolutionaire film

Lana Wachowski, voorheen bekend als Larry Wachowski, gaat het vierde deel van The Matrix schrijven en regisseren. "We zijn verheugd de Matrix opnieuw in te stappen met Lana", meldt studiobaas Toby Emmerich. "Lana is een visionair en een buitengewoon originele filmmaker."

Twintig jaar geleden verscheen de eerste Matrix-film, die een revolutie binnen de filmwereld ontketende. Er verschenen drie delen van de film, The Matrix, The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions, die rond de eeuwwisseling wereldwijd 1,8 miljard dollar opbrachten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ook tweede Wachowski-broer nu vrouw

'Onze ideeën nu nog relevanter'

Alle Matrix-films zijn geregisseerd door de gebroeders Wachowski, die inmiddels beiden de transitie naar vrouw hebben gemaakt. "Veel van de ideeën die we twintig jaar geleden bedachten, zijn nu zelfs relevanter", laat Lana weten. "Ik ben blij dat we verder kunnen werken aan het verhaal."

Warner Bros zou al een aantal jaren proberen om een vierde deel van de Matrix te maken, maar dat was tot dusver nog niet gelukt vanwege gesteggel om de filmrechten.

Waarschijnlijk begint Warner Bros in 2020 met de productie van de film.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Keanu Reeves vereeuwigd op Walk of Fame